Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskslagtefjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Sektorchefens Klumme …

Fjerkræ bliver verdens livret i 2023 - Næsten halvdelen af alt kød, der bliver spist i 2023, vil være fjerkræ. Svinekødet mister dermed sin mangeårige førerposition til kylling, forudser OECD i deres rapport 'Agricultural Outlook 2014-2023'.

Fjerkrækød har mange fordele:
  • Stort set alle kan lide smagen af kylling
  • Kylling er let at tilberede og har mange anvendelsesmuligheder
  • Distributionen ud til forbrugere – hvad enten det er som levende, køl eller frost – findes allerede og er enklere end for de fleste andre kødtyper
  • Kylling kan spises af alle – uanset religion
  • Kylling er billigere end andre kødtyper – og dermed det første animalske protein, forbrugerne i 3. lande føler de har råd til at købe, når den disponible indkomst kommer over et vist minimum.
  • Kylling efterspørges specielt af den yngre befolkningsgruppe – bl.a. fordi den er sund, fedtfattig, miljøvenlig m.v.
I Danmark er vi dygtige til at producere kyllingekød af en høj kvalitet, med en høj fødevaresikkerhed samt med en helt unik sporbarhed. Dette er der – og vil der også i fremtiden være – efterspørgsel efter hos den voksende velhavende befolkning i lande som for eksempel Kina.

Lad os komme med på det buldrende fjerkræ tog, og være med til at producere noget af det fjerkrækød verden får brug for.

Hvorfor skal Danmark kun være kendt for produktion af svinekød ude i den store verden? – Hvorfor skal vi ikke også være kendt for produktion af fjerkrækød?

Mulighederne er der! Fremtiden er ikke så sort, som den har været.

Birthe Steenberg

bsb@lf.dk

mobil: 24631673