Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskslagtefjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

På vej mod et bedre omdømme

Som vi skrev i nyhedsbrevet fra august 2014 har slagtefjerkræbranchen et dårligt omdømme i befolkningen. Faktisk er det kun minkproduktionen, der har flere kritikere, når man sammenligner danskernes holdninger til forskellig landbrugsproduktion.

Som vi skrev i nyhedsbrevet fra august 2014 har slagtefjerkræbranchen et dårligt omdømme i befolkningen. Faktisk er det kun minkproduktionen, der har flere kritikere, når man sammenligner danskernes holdninger til forskellig landbrugsproduktion.

Det viser en analyse, som er fortaget af TNS Gallup for Landbrug & Fødevarer. Analysen er en del af ”Forbedret omdømme og samfundsaccept for fjerkræbranchen i Danmark”- et flerårigt projekt, der arbejder for, at fjerkræbranchen får flere fortalere.

I dag er 50 pct. af befolkningen kritisk over for fjerkræproduktionen. Årsagen er bekymringer om pladsforhold, vækstkrav og ordenlige transportforhold for dyrene. 

Udover disse indsatsområder påpeger analysen, at der ligger en hel grundlæggende udfordring i det lave vidensniveau, befolkningen har til fjerkræproduktionen. F.eks. tror 58 pct. af danskerne, at slagtekyllinger går i bure og har meget lidt plads at bevæge sig på.

Blandt få positive opfattelser fremhæver de interviewede, at fjerkræ er sundt og har god spisekvalitet.

Tiltag mod dårligt omdømme

Siden overleveringen af analysen har Landbrug & Fødevarers arbejdet med forskellige tiltag, der skal forbedre fjerkræets omdømme.

Blandt aktiviteterne tæller

  • Workshop for branchen om omdømme.
  • En plan for hvorledes problemerne skal tackles med hovedudfordringer og kommunikativ platform.
  • Kyllingetema og kalkuntema på Landbrug & Fødevarers madsite www.voresmad.dk.
  • Etablering af kontakt til centrale mad-redaktioner på ugeblade og lignende med information om, hvor der kan hentes fakta og notestof om fjerkræ.
  • 2 tv-portrætter af hhv. en økologisk og konventionel kyllingeproducenter produceret - udgivet på www.lf.dk og www.voresmad.dk.
  • Debat med Søren Gade og Claus Meyer på Food Festival i Aarhus.
  • 8 opskrifter med nye børnevenlige fjerkræretter .
  • 8 madvideoer med børnekogebogsforfatter Sif Orellana klar til lancering på www.voresmad.dk og Facebook.
  • Boost af fjerkræindhold på Facebook.

I 2015 fortsætter arbejdet med at eliminere fordomme og skabe større indsigt i fjerkræproduktionen i befolkningen.

Marianne Søndergaard