Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskslagtefjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Gade og Meyer … og Kylling … på Food Festival i Aarhus

Der var masser af kylling på årets største madfestival, og ved kyllingevognen kunne festivalgæsterne møde producenterne bag.

Nyt look
Kyllingevognen nærmest smilede, da den rullede af sted i sine nye klæder. Vognen som i årenes løb har lagt køkken til tusindvis af smagsprøver, har fået rødt/hvidt/sort look og samme humoristiske stregtegninger som kampagnen ’Hvordan ved man om en kylling er dansk?’.
Den nye fjerdragt skulle testes. Og det blev den på Food Festival i Aarhus den 5.-7. september.  30.000 mennesker lagde vejen forbi festivalen, og at dømme efter køen ved kyllingevognen, så var en god portion af de besøgende forbi for at smage på gammeldags grydestegt kylling, kyllingesalat og kyllingedeller.

Til bords med producenterne
Der blev brudt brød og skåret kylling med forbrugerne ved Dansk Kyllings telt. Rigtig mange festivalgæster havde lyst til at sidde med til bords, mens Solveig Laursen, Thomas Knudsen og Marieke Dekker fortalte om livet som kyllingeproducent

To herrer med kylling på sinde og på hjerte mødtes til en debat om fremtiden.

På Food Festivalens åbningsdag fredag d. 5. september debatterede Claus Meyer og Søren Gade dyrevelfærd og økologi i den danske slagtekyllingeproduktion.

De to duellanter kunne indledningsvis blive enige om, at kylling er en dejlig spise. Den opfattelse delte de festivalgæster, der overværede debatten, også, men når det kom til spørgsmålet om kyllingen skulle være konventionelt- eller økologiskopdrættet svandt enigheden.

Ja tak til det danske
Søren Gade advokerede for, at det vigtigste er, at kyllingen er dansk produceret og dermed har en lav klimapåvirkning, et lavt medicinforbrug og en god dyrevelfærd. Claus Meyer bakkede også op om den danske produktion om end han vurderede, at produktionen herhjemme kun er marginalt bedre end den udenlandske.

Meyer & økologien
Økologien fylder meget hos Claus Meyer. Han argumenterede for at forbrugerne burde prioritere at købe økologisk producerede kyllinger, som ifølge Meyer overgår de konventionelle smagsmæssigt. Han benyttede samtidig lejligheden til at fortælle, hvordan han arbejder med udvikling af et økologisk produktionskoncept med tilhørende abonnementsordning, der gør, at han kan producere kyllinger billigere end hidtil.

De to debattører afsluttede debatten uden at nå til enighed, men formåede at sætte kylling på dagsordenen på Danmarks vigtigste madfestival. 

Lærke Kirstine Lund