Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.danskslagtefjerkrae.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

I Kina spiser de kylling - men hvornår bliver den dansk?

Selvom Kina i disse dage fejrer nytåret og er på vej ind i fårets år, så arbejdes der fra dansk side på, at det også kan blive dansk kyllings år.

Selvom Kina i disse dage fejrer nytåret og er på vej ind i fårets år, så arbejdes der fra dansk side på, at det også kan blive dansk kyllings år.

I den danske slagtefjerkræsektor er der stor optimisme omkring markedsadgang for visse kyllingeprodukter til Kina. I april sidste år blev der opnået enighed om en såkaldt veterinær fjerkræprotokol, der blev underskrevet ved en større ceremoni i forbindelse med det officielle statsbesøg i Kina. Ovenpå de positive udmeldinger fra de kinesiske myndigheder er der dermed også skabt en klar forventninger om, at de danske kyllingeslagterier i løbet af 2015 vil få myndighedsbesøg af et hold kinesiske veterinærer, der skal inspicere virksomhederne og vurdere om de lever op til de kinesiske veterinære standarder.  

For at fremme de gode relationer til de kinesiske myndigheder planlægger den danske slagtekyllingesektor ligeledes at være repræsenteret i Beijing ved fejringen af 65. året for de diplomatiske forbindelser mellem Kina og Danmark – en begivenhed, der forhåbentlig kan medvirke til at fremhæve den danske kvalitetskylling og dermed fremskynde den endelige beslutning om at tildele Danmark markedsadgang for kyllingeprodukter til Kina.

Selvom det nok ikke bliver i 2015, at de første danske kyllingefødder sendes over disken i Kina, så er der en klar forventning om, at vi er godt på vej, og at 2016 måske kan blive året, hvor det lykkes.

Stig Munck Larsen